Des que Morihei Ueshiba va donar a conèixer l'Aikido al món, ha estat tal el nombre de persones que s'han sentit tan agraïdes que seria una tasca impossible apuntar la quantitat, per inexacta que aquesta fos.

Aquest agraïment no només és pel benestar físic que indueix la seva pràctica, sinó també per l'emoció de la recompensa aconseguida que sentim quan ens adonem que la nostra recerca d'ideals no ha estat inútil.

L'Aikido, amb els seus preceptes i filosofia ens demostra, una classe rere l'altra, la importància de l'ètica en les nostres vides.

La seva filosofia, aplicada a la pràctica, comporta anys d'assimilació de conceptes que, amb el temps, modelen les tècniques amb les formes particulars del nostre esperit. En tot moment, l'aikido que vam mostrar és l'Aikido que som capaços de comprendre i per tant d'integrar en la nostra personalitat. Tot i això, l'Aikido acaba per fer efecte fins i tot a la roca més dura, canviant-nos de manera imperceptible però constant i sobretot permanent.

La seva filosofia abasta des de les Virtuts del Bushido de la tradició samurai, passant per la consciència del Ki fins a les doctrines humanistes, havent-hi tres conceptes base: no-adversari, no-resistència i no-violència.